Wokad lövbiff med nudlar

Tillagningstid: 15 minuter 2 portioner

En snabb och smakrik wok med strimlad lövbiff, fräscha grönsaker och glasnudlar.

Utvalda råvaror

  • Färsk ingefära
  • Broccolistånd
  • Färsk koriander
Näringsvärden

Kolhydrater: 33 gram

Fett: 9 gram

Protein: 81 gram

Energi: 575 kcal

Fiber: 4 gram

Ingredienser

100 g glasnudlar

300 g lövbiff

0.5 st gul lök

0.5 st chili

1 klyfta vitlök

2 tsk olivolja

salt och svartpeppar

1 msk färsk ingefära

100 g teriyaki wok sås (Blue dragon)

1 tsk sesamolja

150 g haricots verts

0.5 st broccolistånd

2 msk färsk koriander

Tillbehör och dekoration

1 st morot

2 kvistar färsk koriander

Gör så här

  • Koka nudlarna enligt förpackningen.
  • Häll av vattnet.
  • Strimla lövbiff.
  • Skala och hacka gul lök.
  • Skiva chili tunt.
  • Skala och riv vitlök och färsk ingefära.
  • Strimla morot.
  • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
  • Stek lövbiff med lök, vitlök, chili och ingefära i några minuter.
  • Salta och peppra.
  • Tillsätt teriyakisås och sesamolja.
  • Blanda ner nudlarna.
  • Skär broccoli stammen i skivor samt skär broccolin i mindre buketter.
  • Blanda ner i stekpannan.
  • Tillsätt hackad koriander.
  • Låt allt bli varmt och fördela i skålar.
  • Servera med strimlad morot och dekorera med korianderkvistar.