Ugnsbakad kyckling med tzatziki och sallad

Tillagningstid: 25 minuter 2 portioner

En fräsch och balanserad måltid med ugnsbakad kyckling, tzatziki och en grönsakssallad.

Utvalda råvaror

  • Olivolja
  • Gurka
  • Grekisk yoghurt
Näringsvärden

Kolhydrater: 17 gram

Fett: 13 gram

Protein: 30 gram

Energi: 349 kcal

Fiber: 3 gram

Ingredienser

300 g kycklinglårfilé

1 klyfta vitlök

1 msk ketjap manis

salt och svartpeppar

1 krm örtagårdskrydda

Grekisk sallad

1 tsk olivolja

0.25 st citron

1 krm örtagårdskrydda

1.5 st paprika

0.5 st rödlök

1 st morot

10 cm gurka

2 msk färsk persilja

salt och svartpeppar

Tzatziki

0.5 dl grekisk yoghurt

0.5 klyfta vitlök

20 cm gurka

salt och svartpeppar

Dekoration

2 st citronklyftor

2 msk färsk persilja

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Riv vitlök.
  • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner riven vitlök, ketjapmanis, salt, peppar och örtagårdskrydda.
  • Lägg på en plåt och ugnsbaka i 20 minuter.
  • Riv gurka och vitlök.
  • Blanda ihop alla ingredienser till tzatzikin i en skål.
  • Gör salladen genom att hälla olivolja, citronsaft och örtagårdskrydda i en stor skål.
  • Hacka persilja.
  • Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen.
  • Tillsätt persilja, salt och peppar och blanda om.
  • Servera kycklingen med grekisk sallad och tzatziki.
  • Dekorera med citronklyftor och persilja