Torskrygg med ägghack och sparris

Tillagningstid: 20 minuter 2 portioner

En mild och näringsrik rätt med ugnsbakad torsk, krämigt ägghack och lättkokt sparris.

Utvalda råvaror

  • Torskrygg
  • Kokta ägg
  • Grön sparris
Näringsvärden

Kolhydrater: 12 gram

Fett: 17 gram

Protein: 43 gram

Energi: 380 kcal

Fiber: 0 gram

Ingredienser

300 g torskrygg

salt och svartpeppar

2 st kokta ägg

1 msk majonäs

250 g grön sparris

1 dl granatäppelkärnor

Dekoration

1 st kokt ägg

2 st färska dillkvistar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Dela torskryggen i 2 bitar.
  • Strö på salt och svartpeppar.
  • Lägg i en ugnsform och ugnsbaka 15 min.
  • Skala och finhacka äggen och lägg i en skål tillsammans med majonnäs.
  • Strö på salt och peppar.
  • Koka sparris i lättsaltat vatten i 2 min.
  • Häll av vattnet och lägg sparris på tallrikar.
  • Lägg på torsk och ägghack.
  • Strö över granatäpplekärnor.
  • Skär äggen i klyftor och lägg vid sidan om.
  • Dekorera med dillkvistar.