Tomatsoppa med halloumi

Tillagningstid: 20 minuter 2 portioner

En varm och smakrik tomatsoppa med extra protein och sälta från stekt halloumi.

Utvalda råvaror

  • Vitlök
  • Krossade tomater
  • Färsk basilika
Näringsvärden

Kolhydrater: 17 gram

Fett: 17 gram

Protein: 13 gram

Energi: 273 kcal

Fiber: 5 gram

Ingredienser

0.5 st gul lök

1 klyfta vitlök

1 tsk olivolja

300 g krossade tomater

1 tsk örtagårdskrydda

1 st hönsbuljongtärning

1 tsk flytande honung

3 dl vatten

salt och svartpeppar

Topping

100 g halloumi

0.5 tsk olivolja

6 st cocktailtomater

1 msk färsk basilika

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Hetta upp en kastrull med olja och stek löken och vitlöken i några minuter.
  • Tillsätt krossade tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
  • Låt koka upp och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
  • Koka upp soppan igen och låt koka ihop i 5 minuter.
  • Späd med mer vatten om det behövs.
  • Skär halloumi i mindre bitar.
  • Hetta upp en stekpanna med olja och stek halloumi i några minuter.
  • Halvera tomater.
  • Hacka basilika.
  • Fördela soppan i två skålar.
  • Toppa med halloumi, halverade tomater och basilika.