Tomatsoppa från medelhavet med fetaost och grön pesto

Tillagningstid: 20 minuter 2 portioner

Denna läckra soppa innehåller antioxidanter och C-vitamin från tomaterna, honungen bidrar med sina antiinflammatoriska egenskaper och vitlöken främjar hjärt-kärlhälsa.

Utvalda råvaror

  • Vitlök
  • Olivolja
  • Krossade tomater
Näringsvärden

Kolhydrater: 20 gram

Fett: 5 gram

Protein: 4 gram

Energi: 153 kcal

Fiber: 7 gram

Ingredienser

0.5 st gul lök

1 klyfta vitlök

1 tsk olivolja

400 g krossade tomater

3 dl vatten

1 tsk flytande honung

1 st grönsaksbuljongtärning

salt och svartpeppar

1 krm örtagårdskrydda

1 nypa chiliflakes

8 st cocktailtomater

Topping

1 msk solrosfrön

tsk grön pesto

1 kvist färsk basilika

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
  • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung.
  • Smula i buljongtärningen ochl ägg ner kryddor.
  • Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
  • Blanda ner tomater och låt allt bli varmt.
  • Torr rosta solrosfrön i en stekpanna tills gyllene.
  • Servera med fetaost, solrosfrön och pesto.
  • Dekorera meden kvist basilika.