Spenatsoppa med halloumi och solrosfrön

Tillagningstid: 20 minuter 2 portioner

En lättlagad och hälsosam rätt med positiva effekter på blodcirkulationen.

Utvalda råvaror

  • Vitlök
  • Olivolja
  • Bladspenat
Näringsvärden

Kolhydrater: 8 gram

Fett: 23 gram

Protein: 16 gram

Energi: 299 kcal

Fiber: 3 gram

Ingredienser

0.5 st gul lök

1 klyfta vitlök

1 tsk olivolja

300 g bladspenat

1 st grönsaksbuljongtärning

5 dl vatten

0.5 dl havregrädde

salt och svartpeppar

Tillbehör

100 g halloumi

1 tsk olivolja

50 g böngroddar

Gör så här

  • Skala och hacka lök och riv vitlök.
  • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
  • Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten.
  • Låt koka i 10 minuter.
  • Mixa soppan slät i en matberedare.
  • Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt havregrädde.
  • Smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar.
  • Skär halloumi i tärningar och stek i olivolja.
  • Toppa soppan med halloumi och böngroddar.