Spenatsoppa med ägg

Tillagningstid: 15 minuter 2 portioner

En krämig och näringstät spenatsoppa fylld med vitaminer, mineraler och fibrer.

Utvalda råvaror

  • Vitlök
  • Fryst bladspenat
  • Kokta ägg
Näringsvärden

Kolhydrater: 6 gram

Fett: 13 gram

Protein: 11 gram

Energi: 193 kcal

Fiber: 1 gram

Ingredienser

0.5 st gul lök

1 klyfta vitlök

1 tsk olivolja

250 g fryst bladspenat

1 st grönsaksbuljongtärning

5 dl vatten

salt och svartpeppar

1 krm muskot

0.5 dl havregrädde

Topping

2 st kokta ägg

1 msk färsk timjan

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
  • Hacka bladspenaten.
  • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, svartpeppar, muskot och vatten.
  • Låt koka ihop i ca 5 minuter.
  • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt grädde och låt koka ihop.
  • Servera soppan med ett hackat kokt ägg och garnera med timjan