Shitake med nudlar

Tillagningstid: 15 minuter 2 portioner

En smakrik asiatisk nudelrätt med shiitakesvamp, färgstarka grönsaker och kryddig pokesås.

Utvalda råvaror

  • Shitakesvamp
  • Paprika
  • Färsk ingefära
Näringsvärden

Kolhydrater: 82 gram

Fett: 8 gram

Protein: 14 gram

Energi: 414 kcal

Fiber: 5 gram

Ingredienser

125 g risnudlar

150 g shitakesvamp

1 klyfta vitlök

0.5 st gul lök

0.25 st paprika

1 st morot

1 st salladslök

0.5 msk olivolja

1 tsk färsk ingefära

0.5 dl pokésås

Dekoration

1 msk färsk koriander

1 klyfta lime

Gör så här

  • Koka nudlar enligt förpackningen.
  • Häll av vattnet.
  • Skär shitakesvampen i skivor.
  • Skala och riv vitlök.
  • Skala och finhacka gul lök.
  • Skär paprika i strimlor.
  • Skala och skär moroten i strimlor.
  • Strimla salladslök.
  • Riv ingefära.
  • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek svamp, vitlök, lök, ingefära, paprika och morot i några minuter.
  • Tillsätt pokesås och blanda ner nudlarna.
  • Krydda med salt och peppar och blanda ner salladslök.
  • Servera med koriander och lime.