Rotfruktssoppa

Tillagningstid: 25 minuter 2 portioner

En värmande och kryddig soppa baserad på rotfrukter.

Utvalda råvaror

  • Palsternacka
  • Kålrot
  • Vitlök
Näringsvärden

Kolhydrater: 20 gram

Fett: 3 gram

Protein: 1 gram

Energi: 143 kcal

Fiber: 3 gram

Ingredienser

1 st palsternacka

0.25 st kålrot

1 st morot

0.5 st gul lök

1 klyfta vitlök

1 tsk olivolja

1 tsk spiskummin

0.5 tsk cayennepeppar

1 tsk torkad basilika

1 st lagerblad

0.5 msk tomatpuré

5 dl vatten

1 st grönsaksbuljongtärning

salt och svartpeppar

Topping

1 msk färsk persilja

Gör så här

  • Skala och skär alla grönsaker i mindre bitar.
  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Hetta upp en gryta och stek grönsakerna och löken i lite olja.
  • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
  • Smula ner buljongtärningen och låt koka i 20 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela en portion i en soppskål.
  • Toppa med hackad persilja.