Rostad fänkål och rödbeta med getost

Tillagningstid: 35 minuter 2 portioner

En härlig vegetarisk rätt som är både smakrik och näringsrik!

Utvalda råvaror

  • Rödbetor
  • Fänkål
  • Pumpafrön
Näringsvärden

Kolhydrater: 33 gram

Fett: 34 gram

Protein: 20 gram

Energi: 488 kcal

Fiber: 1 gram

Ingredienser

3 st rödbetor

1 tsk flytande honung

salt och svartpeppar

1 krm örtagårdskrydda

1 msk olivolja

1 st fänkål

1 st rödlök

100 g getost

0.5 dl pumpafrön

0.5 tsk flytande honung

1 nypa salt

Dekoration

1 dl granatäppelkärnor

2 kvistar färsk persilja

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala och skär rödbetor i tärningar.
  • Lägg i en skål.
  • Tillsätt honung, salt, peppar, örtagårdskrydda samt olivolja.
  • Blanda om.
  • Lägg på en plåt.
  • Skär fänkål i klyftor.
  • Skala och skär lök på mitten i två delar.
  • Lägg fänkål och lök tillsammans med rödbetorna på plåten.
  • Ugnsbaka i 15 minuter.
  • Ta ut plåten.
  • Höj värmen till 225 grader.
  • Skiva getost i två skivor.
  • Placera getost på lök halvorna.
  • Blanda ihop pumpafrön, flytande honung och salt i en skål och fördela bladningen på vardera getostskiva.
  • Ugnsbaka i ytterligare 2-3 minuter.
  • Ta ut plåten och dekorera med granatäppelkärnor och persiljekvistar.