Ratatouille med Apetina panéer

Tillagningstid: 25 minuter 3 portioner

Denna rätt är full av antioxidanter, fibrer och protein, vilket gör den både mättande och näringsrik.

Utvalda råvaror

  • Squash
  • Paprika
  • Blomkål
Näringsvärden

Kolhydrater: 22 gram

Fett: 9 gram

Protein: 21 gram

Energi: 273 kcal

Fiber: 7 gram

Ingredienser

1 st gul lök

1 st morot

0.5 st squash

1 st paprika

150 g blomkål

2 tsk olivolja

1 klyfta vitlök

200 g krossade tomater

1 krm chiliflakes

1 tsk honung

1 tsk torkade örter

salt och svartpeppar

225 g Apetina panéer

2 msk färsk dill

Dekoration

2 msk färsk dill

Gör så här

  • Skala och hacka lök.
  • Skala och skär moroten i mindre bitar.
  • Skär squash och paprika i bitar.
  • Skärblomkålen i buketter.
  • Riv vitlök.
  • Hacka dill.
  • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
  • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
  • Krydda med torkade örter, salt och peppar.
  • Låt puttra i 10 minuter.
  • Skär paneéerna i bitar och blanda ner tillsammans med dill.
  • Låt allt bli varmt och servera på tallrik.
  • Dekorera med dillkvistar.