Laxgryta med dill och citron

Tillagningstid: 15 minuter 2 portioner

En krämig och näringsrik laxrätt med fräscha smaker från citron och dill.

Utvalda råvaror

  • Laxfilé
  • Fänkål
  • Frysta sojabönor
Näringsvärden

Kolhydrater: 14 gram

Fett: 30 gram

Protein: 36 gram

Energi: 476 kcal

Fiber: 2 gram

Ingredienser

300 g laxfilé

salt och svartpeppar

0.5 klyfta vitlök

0.5 st fänkål

1 tsk olivolja

1 dl purjolök

1 dl vatten

0.5 tärning fiskbuljong

1 dl havregrädde

2 msk färsk dill

0.25 st citron

1 dl frysta sojabönor

75 g sockerärtor

Dekoration

1 st citronskiva

1 kvist färsk dill

Gör så här

  • Skär laxen i bitar.
  • Strö på salt och peppar.
  • Skala och riv vitlök.
  • Skär bort roten och strimla fänkålen.
  • Strimla purjolök.
  • Hacka dill.
  • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner vitlök, fänkål och purjolök.
  • Stek i någon minut.
  • Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen.
  • Häll på havregrädde och dill.
  • Pressa i citronjuice.
  • Lägg ner lax och sojabönor och låt sjuda i 3 minuter.
  • Blanda ner sockerärtorna.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera i skålar och dekorera med citronskiva och dillkvistar.