Laxfilé med broccolisallad

Tillagningstid: 20 minuter 2 portioner

En färgstark rätt där ugnsbakad lax serveras med ett smakrikt broccoliris och en krämig fetaoströra.

Utvalda råvaror

  • Laxfilé
  • Fryst broccoliris
  • Granatäppelkärnor
Näringsvärden

Kolhydrater: 17 gram

Fett: 28 gram

Protein: 37 gram

Energi: 476 kcal

Fiber: 4 gram

Ingredienser

300 g laxfilé

salt och svartpeppar

1 tsk olivolja

300 g fryst broccoliris

1 msk färsk dill

1 dl granatäppelkärnor

Fetaostkräm

3 msk gräddfil

30 g fetaost

salt och svartpeppar

Dekoration

1 st citronklyfta

1 kvist färsk dill

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Dela laxfilén och lägg i en ugnsfast form.
  • Salta och peppra.
  • Ugnsbaka i 15 min.
  • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
  • Bryn broccoliriset ett par minuter.
  • Finhacka dill och blanda med broccoliriset.
  • Tillsätt granatäppelkärnor och blanda runt.
  • Blanda gräddfil i en skål tillsammans med fetaost.
  • Saltaoch peppra.
  • Servera laxfiléerna tillsammans med broccoliriset och fetaostkrämen.
  • Dekorera med citronklyftor och dillkvistar.