Lax med fetaost och rostade rotfrukter och brysselkål

Tillagningstid: 25 minuter 4 portioner

En smakrik och näringsrik laxrätt med krispiga rostade rotfrukter och brysselkål, toppad med fetaost och pumpafrön.

Utvalda råvaror

  • Laxfilé
  • Pumpafrön
  • Brysselkål
Näringsvärden

Kolhydrater: 28 gram

Fett: 30 gram

Protein: 37 gram

Energi: 548 kcal

Fiber: 6 gram

Ingredienser

600 g laxfilé

salt och svartpeppar

100 g fetaost

3 msk pumpafrön

1 tsk örtagårdskrydda

1 st sötpotatis

1 st palsternacka

250 g brysselkål

2 tsk olivolja

1 msk färsk timjan

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg laxfilén på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Strö på salt och peppar.
  • Smula över osten och strö på pumpafrön.
  • Strö på örtagårdskrydda.
  • Skala och skär sötpotatis och palsternacka i mindre bitar och lägg i en skål.
  • Dela brysselkålen och blanda ner med olivolja och kryddor.
  • Lägg blandningen runt laxen och gratinera i 20 minuter.
  • Strö på lite färsk timjan.