Lammfärsbiffar med grekisk sallad

Tillagningstid: 40 minuter 3 portioner

Lammfärsens protein och järn stödjer energi och muskelhälsa, medan fetaost och pumpafrön tillför viktiga mineraler och vitaminer. Den grekiska salladen bidrar med antioxidanter och fibrer, vilket gör denna rätt till en hälsosam och smakrik favorit!

Utvalda råvaror

  • Lammfärs
  • Fetaost
  • Pumpakärnor
Näringsvärden

Kolhydrater: 16 gram

Fett: 34 gram

Protein: 11 gram

Energi: 395 kcal

Fiber: 3 gram

Ingredienser

450 g lammfärs

0.5 st rödlök

1 klyfta vitlök

salt och svartpeppar

0.5 tsk örtagårdskrydda

50 g fetaost

50 g soltorkade tomater i olja

Grekisk sallad

1.5 st paprika

1 st stor tomat

10 cm gurka

0.5 st rödlök

10 st oliver

1 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

0.5 tsk salladskrydda

salt och svartpeppar

0.5 dl färsk persilja

50 g fetaost

0.5 dl pumpakärnor

Tzatziki

1 dl grekisk yoghurt

10 cm gurka

0.5 klyfta vitlök

1 msk olivolja

1 krm örtagårdskrydda

salt och svartpeppar

Dekoration

1 msk färsk persilja

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hacka rödlök och riv vitlök.
  • Lägg färs i en skål och blanda ner lök, vitlök och kryddor.
  • Blanda om och forma till biffar.
  • Lägg i en ugnsfast form och tryck ner smulad fetaost och soltorkade körsbärstomater i biffarna.
  • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  • Skär alla grönsaker och lök i mindre bitar och lägg i en skål.
  • Hacka persilja.
  • Blanda ner oliver, olja, balsamico, salladskrydda, salt, peppar och persilja.
  • Smula över fetaost.
  • Hetta upp en stekpanna och rosta pumpakärnorna.
  • Lägg över salladen.
  • Gör tzatziki genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
  • Lägg persilja runt lammfärsbiffarna och servera med den grekiska salladen och tzatziki.