Kycklinggryta med rotfrukter och plommon

Tillagningstid: 50 minuter 4 portioner

En mustig och näringsrik kycklinggryta med rotfrukter och plommon, där söta och syrliga smaker möts i en kryddig tomatsås.

Utvalda råvaror

  • Palsternacka
  • Torkade plommon
  • Färska örter
Näringsvärden

Kolhydrater: 26 gram

Fett: 17 gram

Protein: 31 gram

Energi: 381 kcal

Fiber: 1 gram

Ingredienser

1 st gul lök

1 klyfta vitlök

0.5 st liten sötpotatis

1 st palsternacka

600 g kycklinglår med skinn

2 tsk olivolja

salt och svartpeppar

0.5 tsk örtagårdskrydda

4 dl vatten

1 st hönsbuljongtärning

2 st lagerblad

5 st torkade plommon

400 g konserverade körsbärstomater

2 msk färska örter

Gör så här

  • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan fint.
  • Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
  • Hacka örter.
  • Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn sötpotatis, kyckling, lök och vitlök och strö på kryddor.
  • Lägg över i en gryta och häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
  • Lägg ner lagerblad och plommon.
  • Sätt på ett lock och sänk värmen.
  • Låt koka i 40 minuter och späd med vatten om det behövs.
  • Lägg ner palsternacka och häll på konserverade körsbärstomater.
  • Låt koka i ytterligare 5 minuter.
  • Strö på färska örter och servera.