Köttfärsbiffar med sötpotatis

Tillagningstid: 25 minuter 2 portioner

En smakrik och mättande rätt med proteinrika köttfärsbiffar, serverade med ugnsrostad sötpotatis och rödlök.

Utvalda råvaror

  • Färsk persilja
  • Sötpotatis
  • Rucola
Näringsvärden

Kolhydrater: 36 gram

Fett: 35 gram

Protein: 35 gram

Energi: 581 kcal

Fiber: 6 gram

Ingredienser

300 g nötfärs

1 klyfta vitlök

0.25 st rödlök

2 msk färsk persilja

1 tsk sambal oelek

salt och svartpeppar

300 g sötpotatis

0.5 st rödlök

2 tsk olivolja

Senapssås

2 msk creme fraiche

1 msk majonäs

1 msk sötstark senap

0.5 tsk dijonsenap

salt och svartpeppar

Tillbehör

25 g rucola

2 msk riven parmesanost

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg färsen i en bunke.
  • Skala och riv vitlök.
  • Skala och finhacka lök.
  • Hacka persilja.
  • Blanda ner i färsen tillsammans med sambal oelek, salt och peppar.
  • Forma färsen till biffar.
  • Skala och skär sötpotatis i stavar.
  • Skala och skär rödlök grovt.
  • Häll olivolja på en plåt.
  • Fördela sötpotatis och rödlök på plåten.
  • Salta och peppra.
  • Lägg biffarna på samma plåt och grädda i ugnen i 20 min.
  • Blanda ihop alla ingredienser till senapssåsen i en skål.
  • Lägg rucolasallad på ett fat.
  • Placera biffarna ovanpå tillsammans med sötpotatis.
  • Servera med riven parmesan samt senapssåsen.