Indisk wok med sjögräsnudlar och kyckling

Tillagningstid: 25 minuter 2 portioner

Denna indiska wok är inte bara smakrik utan även näringsrik. Sjögräsnudlar tillför viktiga mineraler och fibrer, medan ingefäran ger antiinflammatoriska fördelar och stödjer matsmältningen

Utvalda råvaror

  • Vitlök
  • Färsk ingefära
  • Sjögräsnudlar
Näringsvärden

Kolhydrater: 26 gram

Fett: 23 gram

Protein: 54 gram

Energi: 555 kcal

Fiber: 3 gram

Ingredienser

0.5 st gul lök

1 klyfta vitlök

1 st röd chili

0.5 st paprika

0.5 st squash

100 g sockerärtor

1 tsk olivolja

400 g kycklingfärs

1 msk färsk ingefära

20 g tikka masala kryddmix

1 dl kokosgrädde

300 g sjögräsnudlar

2 msk färsk thaibasilika

Curry Cashewnötter

0.5 dl cashewnötter

0.5 tsk curry

1 nypa salt

0.5 tsk flytande honung

Dekoration

1 dl purjolök

msk färsk thaibasilika

Gör så här

  • Skala och hacka lök.
  • Riv vitlök och ingefära.
  • Strimla chili och purjolök.
  • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
  • Häll olivolja i en stekpanna och lägg ner kycklingfärs, chili, vitlök, lök och ingefära.
  • Låt steka i några minuter och tillsätt Tikka Masala krydda och kokosgrädde.
  • Blanda ner alla grönsaker och låt koka ihop i någon minut.
  • Tillsätt sjögräsnudlar och thaibasilika och låt allt bli varmt.
  • Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna och tillsätt curry, salt och lite honung.
  • Strö över purjolök och cashewnötter över woken och dekorera med thaibasilika.