Halloumiburgare med rödbetor

Tillagningstid: 30 minuter 1 portioner

En näringsrik och smakrik vegetarisk burgare där den salta halloumin möter den söta och jordiga smaken från rödbetor.

Utvalda råvaror

  • Rödbetor
  • Spenat
  • Valnötter
Näringsvärden

Kolhydrater: 37 gram

Fett: 48 gram

Protein: 27 gram

Energi: 724 kcal

Fiber: 4 gram

Ingredienser

2 st rödbetor

5 cm squash

1 st morot

1 tsk olivolja

100 g halloumiburgare

salt och svartpeppar

0.5 tsk örtagårdskrydda

50 g spenat

1 msk rödlök

5 st valnötter

1 tsk grön pesto

1 msk gräddfil

0.5 msk majonäs

0.5 klyfta vitlök

0.5 tsk örtagårdskrydda

Dekoration

1 kvist färsk persilja

Gör så här

  • Koka rödbetor i ca 25 minuter.
  • Skala och skiva rödbetor tunt.
  • Skiva squash.
  • Skala och hyvla moroten med en potatisskalare.
  • Finhacka rödlök.
  • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumiburgarna i några minuter tillsammans med squashskivor.
  • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
  • Lägg spenatblad på en tallrik och varva skivade rödbetor och halloumiburgare.
  • Lägg squashskivor runt om.
  • Toppa med rödlök, valnötter och en klick pesto.
  • Blanda ihop gräddfil, majonnäs, vitlök, och örtagårdskrydda i en skål och servera såsen till.
  • Dekorera med morot och persilja.