Avokado- och persikosallad

Tillagningstid: 10 minuter 2 portioner

En fräsch och näringsrik sallad med krämig avokado och persikor.

Utvalda råvaror

  • Avokado
  • Persika
  • Solrosfrön
Näringsvärden

Kolhydrater: 22 gram

Fett: 44 gram

Protein: 11 gram

Energi: 540 kcal

Fiber: 6 gram

Ingredienser

2 st avokado

0.25 st citron

2 st persika

0.25 st rödlök

salt och svartpeppar

1 krm örtagårdskrydda

2 tsk olivolja

1 msk vit balsamico

1 msk färsk mynta

0.5 dl solrosfrön

1 krm flytande honung

Dekoration

1 st citronklyfta

1 kvist färsk mynta

Gör så här

  • Skala och skiva avokado.
  • Skiva persikorna.
  • Skala och strimla rödlök.
  • Hacka mynta.
  • Lägg avokadoskivorna på ett fat och pressa citronsaft över.
  • Lägg på persikoskivor och rödlök.
  • Strö på salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
  • Ringla olivolja och vitbalsamico över och strö på hackad mynta.
  • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna.
  • Ringla lite honung över och strö på salt.
  • Toppa salladen med de rostade solrosfröna.
  • Dekorera med färsk mynta och citronklyftor