Asiatisk tonfisksallad

Tillagningstid: 10 minuter 2 portioner

En fräsch och näringsrik asiatisk tonfisksallad med krispiga grönsaker, tonfisk och en smakrik dressing med sesamolja, lime och chili.

Utvalda råvaror

  • Tonfisk i vatten
  • Sesamfrön
  • Färsk koriander
Näringsvärden

Kolhydrater: 28 gram

Fett: 3 gram

Protein: 22 gram

Energi: 297 kcal

Fiber: 3 gram

Ingredienser

4 dl isbergssallad

1 st morot

50 g sockerärtor

0.5 st paprika

10 cm purjolök

1 st salladslök

2 msk färsk koriander

150 g tonfisk i vatten

Dressing

2 tsk sesamolja

1 tsk sweet chilisås

1 tsk soja

1 tsk sesamfrön

0.25 st lime

0.5 st röd chili

Dekoration

1 tsk sesamfrön

2 msk färsk koriander

1 klyfta lime

Gör så här

  • Skär isbergssallad grovt.
  • Skala och skär morot i stavar.
  • Skär sockerärtor och paprika i stavar.
  • Skär purjolök och salladslök i skivor.
  • Finhacka chili och koriander.
  • Fördela på tallrikar.
  • Lägg på tonfisken.
  • Blanda ihop sesamolja, sweet chilisås, soja och sesamfrön.
  • Riv skalet från lime och blanda ned i dressingen.
  • Pressa i juicen från limen.
  • Blanda ned chili.
  • Häll dressingen över salladen.
  • Dekorera med koriander, sesamfrön och limeklyfta.