Saftiga ajvarspett med smakrik grekisk sallad och krämig tzatziki. En balanserad rätt med mycket protein, nyttiga fetter och probiotika som stödjer matsmältning och immunförsvar.
Kolhydrater: 21 gram
Fett: 33 gram
Protein: 41 gram
Energi: 551 kcal
Fiber: 3 gram
1 klyfta vitlök
3 msk panko ströbröd
3 msk vatten
2 msk färsk timjan
salt och svartpeppar
1 krm örtagårdskrydda
300 g nötfärs
0.5 st ägg
2 msk ajvar relish
Grekisk sallad
0.75 st paprika
1 st tomat
10 cm gurka
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
0.5 tsk flytande honung
salt och svartpeppar
1 krm örtagårdskrydda
50 g fetaost
Tzatziki
1 dl grekisk yoghurt
10 cm gurka
0.5 klyfta vitlök
salt och svartpeppar
1 tsk olivolja
Tillbehör
1 msk färsk timjan
4 msk ajvar relish
2 st citronklyftor