Indiska kycklingbullar

Tillagningstid: 35 minuter 4 portioner

En rätt som kombinerar aromatiska kryddor och hälsosamma ingredienser. Kycklingfärsen bidrar med högkvalitativt protein, ingefäran ger en boost till immunförsvaret och matsmältningen, och cashewnötterna tillför nyttiga fetter och mineraler.

Utvalda råvaror

  • Kycklingfärs
  • Färsk ingefära
  • Saltade cashewnötter
Näringsvärden

Kolhydrater: 35 gram

Fett: 15 gram

Protein: 37 gram

Energi: 442 kcal

Fiber: 3 gram

Ingredienser

500 g kycklingfärs

5 cm purjolök

1 klyfta vitlök

1 msk färsk ingefära

0.5 msk ketjap manis

0.5 tsk srirachasås

2 dl färsk koriander

salt och svartpeppar

0.5 msk smör

0.5 st gul lök

1 klyfta vitlök

2 st paprika

1 tsk olivolja

450 g grytbas korma

1 dl vatten

150 g cocktailtomater

0.5 dl färsk koriander

0.5 dl saltade cashewnötter

Gör så här

  • Lägg kycklingfärs i en bunke.
  • finhacka purjolök.
  • Skala och riv vitlök och ingefära.
  • Blanda ner purjolök, vitlök, ingefära, ketjapmanis, srirachasås och koriander.
  • Strö på salt och peppar.
  • Rulla till bollar i lagom storlek.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bullarna i några minuter.
  • Ställ åt sidan.
  • Skala och hacka lök grovt och riv vitlök fint.
  • Skär paprika i bitar.
  • Stek lök, vitlök och paprika i olivolja i ett par minuter.
  • Häll i korma sås och låt koka ihop.
  • Lägg ner kycklingbullar och cocktailtomater.
  • Låt allting koka ihop.
  • Låt sjuda i 5 minuter och späd med vatten om det behövs.
  • Toppa med koriander och cashewnötter.