Naturens egna hälsobomber

Spirulina och chlorella är två av naturens mest näringsrika superfoods, packade med protein, vitaminer, mineraler och antioxidanter. De bidrar till att avgifta kroppen, stärker immunförsvaret, förbättrar energinivåerna och stödjer hjärthälsan. Genom att inkludera mikroalger i maten varje dag kan du uppleva en ny nivå av hälsa och välbefinnande. Du hittar dem i pulverform i hälsokostaffären.

Spirulina och Chlorella

Både spriulina och chlorella innehåller fibrer som hjälper till med matsmältningen och främjar en hälsosam tarmflora samt stärker immunförsvaret och stödjer kroppens naturliga försvar.

 

SPIRULINA är en blågrön mikroalg som växer naturligt i både söt- och saltvatten. Spirulinapulver innehåller alla essentiella aminosyror, är rik på vitaminer som B1, B2, B3, B6, B9, C och E, samt mineraler som järn, magnesium, kalium och kalcium. Dessutom innehåller algen kraftfulla antioxidanter som fykocyanin och betakaroten, som skyddar cellerna mot skador och inflammation. Tack vare att den har en hög halt av omega-3 och omega-6, som är viktiga fettsyror som stödjer hjärthälsa och hjärnfunktion, är den även en utmärkt proteinkälla för veganer och vegetarianer.

 

CHLORELLA är en grön mikroalg som främst växer i sötvatten. Den djupa gröna färgen kommer från dess höga klorofyllinnehåll, som förbättrar syretillförseln i blodet och är känd för sin förmåga att binda och avlägsna tungmetaller och andra gifter från kroppen. Denna mirakelalg är även rik på vitaminer som A, B1, B2, B6, B12, C och E samt mineraler som järn, magnesium och zink.

 

ANVÄNDNING

 

  • Gör din morgonsmoothie eller en smoothiebowl ännu mer näringsrik genom att tillsätta en sked spirulina eller chlorellapulver.
  • Blanda spirulina med äppeljuice, citron och ingefära för en uppfriskande drink eller börja dagen med en chlorellashot.
  • Tillsätt spirulinapulver i rawfoodbollar för en kraftfull energiboost under dagen.
  • Lägg till chlorellapulver i soppor och grytor för en extra dos näring och en djupare grön färg.

 

Gräs och havsgrönsaker, som spirulina, chlorella, vete- och korngräs, är fulla av vitaminer och mineraler som kan vara svåra att få från andra vegetabiliska livsmedel.

Hälsofördelarna med vete- och korngräs

Vete- och korngräs är två av naturens mest kraftfulla gröna underverk, fyllda med enastående hälsofördelar. Dessa unga gräsblad från vete- och korngräsväxter är otroligt näringsrika och kan ge kroppen den boost den behöver för att må som bäst.

 

Vanligast är att man tar vete- och korngräs i koncentrerat pulver då de innehåller höga nivåer av vitamin A, C, E och K, samt mineraler som järn, kalcium och magnesium. Dessa är viktiga för benhälsa, immunfunktion och energiproduktion. Båda grässorterna innehåller även bra fibrer, enzymer och antioxidanter.

 

VETEGRÄS är de unga skotten från vetekorn och är kända för sin intensiva gröna färg och sitt höga näringsinnehåll. Det lilla gröna skottet är fyllt av mängder av klorofyll som är känt för att förbättra syresättningen i blodet, avgifta kroppen och stödja immunförsvaret. Vetegräs innehåller alla essentiella aminosyror, vilket gör det till en komplett proteinkälla.

 

KORNGRÄS är de unga skotten från korngräs- växten och är lika imponerande som vetegräs när det gäller näringsinnehåll och hälsofördelar.

 

ANVÄNDNING

 

  • Ta en daglig shot av vetegräs eller korngräs för en snabb och kraftfull energikick.
  • Blanda vetegräspulver i dina smoothies för en grön boost.
  • Strö vetegräspulver över dina sallader för en extra näringsrik topping.
  • Tillsätt korngräs- eller vetegräspulver i dina bakverk och energibars för en näringsrik twist.

Ta en daglig shot av vetegräs, korngräs eller algpulver för en snabb och kraftfull energikick.

Tillskott

Att ta kosttillskott dagligen, i kombination med att äta Functional Foods, säkerställer att du får i dig alla nödvändiga näringsämnen. Tar du vitamin D och B12, omega-3-fettsyror, magnesium, probiotika samt en bra multivitamin kan du höja energin, stärka immunförsvaret, förbättra hjärnans och hjärtats hälsa och främja en hälsosam matsmältning.