Både spriulina och chlorella innehåller fibrer som hjälper till med matsmältningen och främjar en hälsosam tarmflora samt stärker immunförsvaret och stödjer kroppens naturliga försvar.
SPIRULINA är en blågrön mikroalg som växer naturligt i både söt- och saltvatten. Spirulinapulver innehåller alla essentiella aminosyror, är rik på vitaminer som B1, B2, B3, B6, B9, C och E, samt mineraler som järn, magnesium, kalium och kalcium. Dessutom innehåller algen kraftfulla antioxidanter som fykocyanin och betakaroten, som skyddar cellerna mot skador och inflammation. Tack vare att den har en hög halt av omega-3 och omega-6, som är viktiga fettsyror som stödjer hjärthälsa och hjärnfunktion, är den även en utmärkt proteinkälla för veganer och vegetarianer.
CHLORELLA är en grön mikroalg som främst växer i sötvatten. Den djupa gröna färgen kommer från dess höga klorofyllinnehåll, som förbättrar syretillförseln i blodet och är känd för sin förmåga att binda och avlägsna tungmetaller och andra gifter från kroppen. Denna mirakelalg är även rik på vitaminer som A, B1, B2, B6, B12, C och E samt mineraler som järn, magnesium och zink.
ANVÄNDNING
- Gör din morgonsmoothie eller en smoothiebowl ännu mer näringsrik genom att tillsätta en sked spirulina eller chlorellapulver.
- Blanda spirulina med äppeljuice, citron och ingefära för en uppfriskande drink eller börja dagen med en chlorellashot.
- Tillsätt spirulinapulver i rawfoodbollar för en kraftfull energiboost under dagen.
- Lägg till chlorellapulver i soppor och grytor för en extra dos näring och en djupare grön färg.