Drycker

Te är en fantastisk byggsten inom Functional Foods eftersom det bidrar med både härlig smak och hälsofördelar. Varje te, från grönt till svart, från rooibos till örtte, har unika egenskaper som främjar välbefinnandet.

GRÖNT TE är en naturlig antioxidantbomb just eftersom den är rik på den kraftfulla antioxidanten polyfenol. Studier har visat att den ger positiva effekter på hjärta och kärl.

SVART TE innehåller teaflaviner, som kan för- bättra hjärnans funktion genom att stimulera kognitiva förmågor och ökar koncentrationen.

ROOIBOS är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper och sitt höga innehåll av mineraler som järn, kalcium och magnesium. Det är också fritt från koffein, vilket gör det idealiskt som en lugnande dryck på kvällen som inte påverkar sömnen.

ÖRTTEER som kamomill, ingefära eller pepparmynta har olika funktioner. Kamomill är lugnande och kan bidra till bättre sömn, medan ingefära har antiinflammatoriska och matsmält ningsfrämjande egenskaper. Pepparmynta kan i sin tur bidra till att lindra matsmältningsproblem och har en uppfriskande smak.

KOMBUCHA, ett fermenterat te, är en probiotisk dryck fylld med levande bakterier som bidrar till att förbättra tarmhälsan.

Te är inte bara en välsmakande dryck, utan en kraftfull källa till antioxidanter och hälsofördelar som främjar både kropp och själ.

Användning

Byt ut morgonkaffet mot en kopp svart eller grönt te för att få energi och ökad koncentration under dagen. Ta som vana att någon kväll i veckan varva ner med en kopp rooibos- eller kamomillte. Testa att ta en hutt kombucha på tom mage för att lugna tarmarna. Eller drick som måltidsdryck.